T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi ve Tanıtımı

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1996–1997 Eğitim ve öğretim yılında Hastanebaşı Mahallesinde İlkadım Belediyesine ait binaların birinde İlkadım Meslek Okulu olarak 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 3 öğretmen, 18 öğrenci ile eğitim hizmetine başlamıştır.

1999–2000 Eğitim ve öğretim yılında, Atakum Karayolları Bölge Müdürlüğünün kenarındaki yeni binasına taşındı. 2000–2001 eğitim öğretim yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması ile ilköğretim bölümü açıldı. Okulumuzun adı İlkadım İlköğretim ve Meslek Eğitim Merkezi olarak değiştirildi.

2005 yılında MEB Özel Eğitim Genel Müdürlüğünün okulumuzun meslek eğitim bölüm adlarını iş okulu olarak değiştirmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığımız isim değişikliği ile ilgili teklifimiz doğrultusunda okulumuz 16.03.2005 tarihli İl Milli Eğitim komisyon kararı ile Zafer İlköğretim Okulu ve İş Okulu olarak değiştirildi.

Bakanlık Makamının 23/09/2010 tarih ve 4175 sayılı oluru ile öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle okulumuz ilköğretim kısmı kapatılarak iş okulu kısmının devamına karar verilmiştir. Okulumuzun ismi Zafer İş Okulu olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda aynı binada İlkışık Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe ve İlkışık Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe ve anasınıfı da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte iken 2018-2019 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılda İlkışık Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri İlkadım´a taşınmıştır.

2012 yılında okulumuzun ismi değişerek Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) olmuştur.

2018 yılında okulumuzun adı tekrar değişerek Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu olmuştur.

2020-2021 eğitim öğretim yılı başında okulumuz, Atakum Taflan Cami Mahallesi İnönü Bulvarında bulunan Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşınmıştır. 

Halen aynı binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir. 

Okulumuzda, hafif düzey zihinsel engelli ve hafif düzey otizm spektrum bozukluğu tanısı olan ortaöğretim öğrencilerine 4 yıl süreyle özel eğitim meslek okulu programları uygulanmaktadır. 

Okulumuzda aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.

1.       Konaklama Ve Seyahat Hizmetleri Bölümü

2.       Tarım Teknolojileri / Tarım / Bahçe Peyzaj Bölümü

3.       Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

4.       El Sanatları Teknolojileri / El Sanatları Bölümü

5.       Mobilya Ve İç Mekan Tasarımı Bölümü

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; YKS sınavlarında mezun olduğu bölüm ile ilgili ek puan alarak yüksek öğrenime devam edebilmekte ve EKPSS sınavlarıyla kamu personeli olarak atanabilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduktan sonra mezun olduğu bölüm ile işyerlerinde çalışabilmektedir.

Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.” ilkesini benimseyerek tüm öğrencilerimizin eğitimi ve hayata hazırlanması için çalışmaktayız.

Okulumuzda, Her Çocuk Özeldir.

   


 Atakum Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu

Okul Tanıtım Videosu 2024


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2015 - Güncelleme: 13.05.2024 10:10 - Görüntülenme: 3908
  Beğen | 3  kişi beğendi