T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu

Okul Tanıtım Videosu

ATAKUM ZAFER ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

Okul Tanıtım Videomuz

ATAKUM ZAFER ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

OKUL TANITIM VİDEOSU

 

OKULUMUZUN TANITIMI

ZAFER ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

Okulumuz 1996 yılında Hastanebaşı Mahallesinde İlkadım Belediyesine ait binada açılmış, 1999 yılında Esenevler Mahallesi Karayolları Tramvay durağının karşısında bulunan yeni binasında İlkışık Özel Eğitim Okulu ile birlikte aynı binada eğitim öğretim yapılmış, 2020-2021 eğitim öğretim yılında halen eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğimiz Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşınmıştır.  Okulumuzda, hafif düzey zihinsel engelli ve hafif düzey otizm spektrum bozukluğu tanısı olan ortaöğretim öğrencilerine 4 yıl süreyle özel eğitim meslek okulu programları uygulanmaktadır. Ayrıca okulumuzdan mezun olan öğrencilere okulumuzda mevcut alanlarla ilgili çeşitli kurslar da açılmaktadır.

Okulumuz yeşilin doğanın iç içe olduğu Atakum Taflan Yalı Mahallesinde çok geniş bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Okul bahçemizde öğrencilerin streslerini atabileceği, spor alanları, uygulama serası ve bol miktarda yeşil alan mevcuttur.

Okul ortamı tamamen güvenli olup öğrencilerin ders saatleri içerisinde okul bahçesi dışına çıkmaları ve dışarıdan izinsiz herhangi bir kişinin okula girmesi tamamen önlenmiştir. Okul bahçesi ve okulun bölümleri güvenlik kamerası ile sürekli kontrol ve gözetim altındadır.

Okulumuza Taflan minibüsleri (Shellden ve Cumhuriyet meydanından kalkıyor), Belediye otobüsü (10 numara), Tramvay (OMÜ rektörlük durağından R12 ring batı garajı - Taflan) ile ulaşım mümkündür.

Okulumuzda öğrenciler her gün servislerle evlerinden alınmakta ve akşamları ailelerine teslim edilmektedir. Ayrıca öğrencilerimize okul yemekhanesinde öğle yemekleri verilmekte olup öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi sağlanmaktadır. Okulumuzda öğrenci servisi ve öğle yemekleri bakanlığımız tarafından karşılanmakta olup, öğrenci velilerinden herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Okulumuzda basketbol, voleybol sahaları, jimnastik ve atletizm alanları, masa tenisi, koşu bandı ve egzersiz aletleri bulunmakta olup Beden Eğitimi derslerinde etkin olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz il içi, yurt içi ve uluslararası alanlarda yarışmalara ve spor müsabakalarına katılmakta olup, çok başarılı sonuçlar almaktadırlar. Dünya ve olimpiyat şampiyonu okulumuz mezunu özel sporcularımız Esra BAYRAK, Fatma Damla Altın, Ali TOPALOĞLU, Mustafa YILDIRIM ve Esra UYAR okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam etmektedirler.

Okulumuzda revir ve okul hemşiresi bulunmakta olup; öğrencilerin günlük ilaçlarını takip edilmekte ve acil durumlarda gerekli müdahale yapılmaktadır.

Rehberlik servisimiz de iki rehber öğretmenimiz bulunmakta olup öğrencilerimize ve velilerimize gerekli rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Okulumuzda sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında proje çalışmalarına da geniş yer verilmektedir. Okulumuzda TUBİTAK, Erasmus+, e-Twinning Projeleri ve yerel proje çalışmaları başarı ile yürütülmektedir.

Okulumuzda derslere özel eğitim öğretmenleri, branş öğretmenleri ve atölye öğretmenleri girmektedir. Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine özel eğitim öğretmeni ile birlikte branş öğretmenleri de girmektedir. Ayrıca İş Eğitimi ve Meslek Ahlakı dersine okulumuzda açılan bölümlerle ilgili atölye öğretmenleri ve özel eğitim öğretmenleri birlikte girmektedirler.

Okulumuzda aşağıdaki bölümler bulunmaktadır.

1.       Konaklama Ve Seyahat Hizmetleri Bölümü

2.       Tarım Teknolojileri / Tarım / Bahçe Peyzaj Bölümü

3.       Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

4.       El Sanatları Teknolojileri / El Sanatları Bölümü

5.       Mobilya Ve İç Mekan Tasarımı Bölümü

Okulumuzda yukarıda belirtilen bölümlere ait toplam 9 atölyemiz bulunmaktadır.

Okulumuzda 9. Sınıf öğrencilerine akademik eğitimin yanında yukarıda belirtilen bölümlerin tamamı ile ilgili genel bilgiler ve bölümlere hazırlık eğitimleri verilmektedir.

9. Sınıfın sonunda öğrencilerimize ilgi, istek ve yeteneklerine göre alan dal seçimi yapılmaktadır.

10. 11. Ve 12. Sınıflarda öğrencilerimize akademik derslerle ilgili eğitim ve yerleştirilmiş olduğu bölüm ile ilgili eğitim verilmektedir.

Ayrıca 11. ve 12. Sınıflarda isteyen öğrencilerimize haftada 3 gün işletmelerde meslek eğitimi verilebilmekte diğer günler okulumuzda eğitim öğretimine devam etmektedirler.

1.  Konaklama ve Seyahat Hizmetleri  Bölümü

Konaklama Hizmetleri Alanı Öğretim Programının amacı; öğrencilerin alana ilişkin mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına katılımının desteklenmesi ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır.

Bu dalda öğrencilere; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak çamaşırhane elemanı yardımcısı, malzeme taşıyıcısı, oda temizleyicisi yardımcısı, temizlik görevlisi yardımcısı, havlu dağıtıcısı, bagaj görevlisi yardımcısı, santral görevlisi yardımcısı, vestiyer görevlisi ve danışma görevlisi yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Öğrenciler, işletmelerde beceri eğitimi için yeterlilikleri veya modülleri kapsayan işyerlerinde (konaklama işletmeleri, temizlik işletmeleri vb.) çalışabilir.

Okulumuzda uygulama atölyemiz bulunmakta olup, öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenme ve derste öğrendiklerini atölyelerimizde uygulama imkanına sahiptirler.

2.  Tarım Teknolojileri / Tarım / Bahçe Peyzaj Bölümü

Bu alanda öğrencilere; Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bu dalda öğrencilere; arazi hazırlığı elemanı yardımcısı, bitki bakım yardımcısı, çoğaltım teknikleri uygulayıcı yardımcısı, fidan üretici yardımcısı, fide üretici yardımcısı, seracılık elemanı yardımcısı, bağcılık elemanı yardımcısı, ılıman iklim meyveleri yetiştirici yardımcısı, subtropik iklim meyveleri yetiştirici yardımcısı, sebze yetiştirici elemanı yardımcısı, kültür mantarı yetiştirici yardımcısı yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Okulumuzda bir adet uygulama seramız bulunmakta olup, serada öğrencilerimizle birlikte süs bitkileri ve bazı sebzeler yetiştirilmektedir.

3.  Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

Öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Mutfak, Servis ve Bulaşık dallarının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanabilir.

Okulumuzda iki adet uygulama atölyemiz bulunmakta olup, öğrencilerimiz atölyelerde yemek, pasta vb. yapımı ve servisi alanlarında tecrübe kazanmaktadırlar.

4.  El Sanatları Teknolojileri / El Sanatları Bölümü

Öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak El Dokuma, Dekoratif El Sanatları ve Dekoratif Ev Tekstili dallarının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanabilir.

Bu dalda öğrencilerimize; makrome örgücüsü, tığ örgücülüğü, şiş örgücülüğü, bitki örgücülüğü, davul derisinden ürün hazırlayıcı, keçeden ürün hazırlayıcı, prototip ürün hazırlayıcı, takı yapımcısı olarak çalışabilmektedir.

Okulumuzda üç adet uygulama atölyemiz bulunmakta olup, öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenme ve derste öğrendiklerini atölyelerimizde uygulama imkanına sahiptirler.

5.   Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü

Bu dalda öğrencilerimize; rendeleme yapma, kesme yapma, birleştirme yapma, delme yapma, bağlantı tekniklerini uygulama, mobilya montajı yapma, mobilyayı sevkiyata hazırlama, yüzey temizleme, yüzeye basit boyama yapma, yaysız döşeme yapma, ahşap rabıta döşeme yapma, laminant parke döşeme yapma, separatör yapma, sabit ara bölme yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmıştır.

Okulumuzda uygulama mobilya atölyemiz bulunmakta olup, öğrencilerimiz atölyede yaparak yaşayarak öğrenme ve derste öğrendiklerini atölyelerimizde uygulama imkanına sahiptirler.

Her yıl sonunda okulumuz atölyelerinde yapılan ürünlerle ilgili yıl sonu sergileri yapılmakta, öğrencilerimizin yaptıkları el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz; YKS sınavlarında mezun olduğu bölüm ile ilgili ek puan alarak yüksek öğrenime devam edebilmekte ve EKPSS sınavlarıyla kamu personeli olarak atanabilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimiz okulumuzdan mezun olduktan sonra mezun olduğu bölüm ile işyerlerinde çalışabilmektedir.

Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.” ilkesini benimseyerek tüm öğrencilerimizin eğitimi ve hayata hazırlanması için çalışmaktayız.

Okulumuzda, Her Çocuk Özeldir.

 


ATAKUM ZAFER ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU

OKUL TANITIM VİDEOSU 2024



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.11.2023 - Güncelleme: 30.04.2024 10:40 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 0  kişi beğendi